ФТФ „Дилмани” е създадена през 2014-та година в гр. София. Основатели на формацията са Юлиан Пенев – главен хореограф и Екатерина Атанасова – художествен ръководител. Заедно със свои приятели и съмишленици те споделят любовта си към българския фолклор, като развиват активна танцова и творческа дейност.  Ансамбълът има богат репертоар от народни танци, създадени както от самите ръководители, така и от класическите хореографи.

DSC_0816За петгодишния период от своето създаване „Дилмани” има многобройни изяви в столицата, страната и чужбина. Участва в десетки концерти и има два самостоятелни концерта в  „Оротека Седянка” – едно от най-посещаваните места за фолклорни изяви в столицата.

Формацията се изявява в сватбени и новогодишни програми, в церемонии на културни и спортни ивенти и в различни фирмени и частни събития.

Танцьорите на Дилмани може да видите на регулярни участия в механа „Бъфало”, „Под липите” и „Синият лъв” в София, както и на различни събори и фестивали в цялата страна.

ФТФ „Дилмани” е носител на:

– Награда  за „Хореография” на второто издание на националните фолклорни празници„Приморска Перла“ 2016

– Второ място на десетия конкурсен фолклорен фестивал “Пауталия”2016, Кюстендил.

– Лауреат и Първо място на “Петропавловски събор” 2017

– Първо място на  международния фолклорен фестивал “Шопски наниз” 2018, Костинбрoд

– Първо място и Голямата награда на фестивала DOLNA MALINA OPEN FEST 2018

– Престижното Четвърто място на международния фолклорен фестивал „Златен прах” 2018, Челопеч.

Лауреат и почетно отличие за присъдена бронзова лира на Орфей на Национален музикално-фолклорен конкурс “Орфееви таланти”, Пловдив 2019

дилмани_фолклорни_програми_2018