banner_dilmani_shopski_naniz2018_1
В края на месец април в Костинброд се провежда един от най-големите фестивали за фолклорно изкуство в страната – „Шопски наниз”. Организатори на събитието са Община Костинброд, НЧ ”Иван Вазов -1947”, НЧ ”Св.Св.Кирил и Методий -1890”, НЧ ”Заря -1914” гр.Костинброд. Целта на фестивала е да популяризира българския фолклор, да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи, както и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.

От 27 до 29 април 2018 протекоха мероприятията свързани с деветото издание на конкурса. Десетки любителски колективи и индивидуални изпълнители от цялата страна и чужбина се представиха на две големи сцени в града. Над трихилядна публика се наслади на автентичен и обработен танцов, песенен, словесен и обреден фолклор през трите дни на фестивала. Всички изпълнителни бяха наблюдавани от професионално жури в състав: председател Борис Вълков и членове Олга Борисова, Юлия Цанкова, Лиляна Галевска и Димитър Манов. Участниците бяха оценявани за цялостно представяне, изпълнение, облекло и сценична изява.

ФТФ „Дилмани” представи своята програма в раздел Танцов фолклор – Танцови състави и формации над 18 г. С прекрасна хореография, емоционално изпълнение и буйни шопски ритми, съставът спечели овациите и сърцата на публиката и журито. Категорично и безапелационно ансамбълът бе отличен и награден с първо място в деветия фолклорен фестивал „Шопски наниз“ 2018-та.

Благодарим на организаторите за прекрасния фествал. В очакване сме на юбилейното десето издание през 2019-та година.

Линкове към събитието:
Сайт на организаторите:
На 29.04.2018г. в 20.00 часа бе тържественото закриване на деветия Фолклорен Фестивал „Шопски наниз- 2018г.“, традиционно проведен в Народно Читалище „Иван Вазов- 1947“,гр.Костинброд
INFO
Резултати от фестивал

Вижте още

godejkrisi2021
Откраднахме момамта, сгодихме влюбените
banner2020
Дилмани в ОРОТЕКА Седянка на 24 април 2020